Hírek

2008.05.09. 13:33

A filmvilág hírei

Cameron Diaz bárpultra mászik, Rob Schneider deszantos, Will Smith elnémul

Hegedűs Rita

Míg egy buli el nem választ
Cameron Diaz nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a Míg a jackpot el nem választ (What Happens in Vegas, hazai bemutató: május 8.) forgatása során neki a legnehezebb annak az őrült, részeg, tomboló éjszakának az eljátszása volt, amely egy teljesen ismeretlennel (Ashton Kutcher) kötött házassággal végződik: és megalapozza a film további sztoriját.
Kutcher azonban másképp vélekedik.
– A részeg éjszakai tombolás tényleg nehéz színészi feladat – nyilatkozta az ifjú titán –, nagyon fel kellett készülnöm rá. Azt hiszem, körülbelül 10-15 éve készültem erre a részre. Tapasztalatgyűjtés, átélés, kipróbálás: csak azért sikerülhetett az a jelenet, mert komolyan rákészültem. Cameronnak viszont nyilván azért ment nehezen, mert ő azelőtt még életében nem mászott fel részegen bárpultra…

Schneider nem akar sokat
Biztosan sok színész van, aki sikerre, pénzre, reflektorfényre és limuzinokra vágyik. Rob Schneider azonban más alkat. Adam Sandler állandó alkotótársa legközelebb a Ne szórakozz Zohannal!-ban (You Don’t Mess With The Zohan, hazai bemutató: július 17.) tűnik fel: Sandler New York-i fodrászként új életet kezdő deszantost alakít majd, ő meg kétballábas terroristát, aki felismeri és a nyomába ered. Kis szerep, de Schneider ragaszkodik hozzá, hogy barátja minden filmjében játszhasson.
– Nem érdekel, hány mondat, és nem kérdem, mekkora a gázsi – jelentette ki nemrég a Tök alsó, a Tök állat meg a Tökös csaj főszereplője. – Nekem ezek nem fontosak, nem akarok se gazdag, se túl híres lenni. Tulajdonképpen csak két dologra vágyom az életben: hogy legyen minél több, minél tarkább hawaii ingem, és mindig legyen egy akármilyen kis szerepem a következő Sandler-filmben. Ha ezek megvannak, akkor én boldog ember vagyok.

Smith beindul és elnémul
A műfaji keveredés a színész igazi terepe. Will Smith legalább is azt mondja, azért vetette bele magát olyan nagy kedvvel szokatlan szuperhősfilmje, a Hancock (Hancock, hazai bemutató: július 3.) munkálataiba, mert egyszerre volt szükség komoly karakterábrázolásra, vígjátéki színészkedésre és kaszkadőrmutatványokra.
– A Hancock-ba minden belefér – nyilatkozta nemrég a világ egyik legsikeresebb színésze –, ez volt benne a buli. Napok teltek el úgy egy Charlize Theron-nal közös jelenetünk forgatásán, hogy csak annyi szövegem volt: „mizújs?”. Minden más trükk volt, meg akció, meg kaszkadőrködés, meg vizuális effektus, amit úgyis utólag tesznek be. Ahhoz képest, hogy a közös munka azzal kezdődött, hogy kölcsönösen biztosítottuk egymást Charlize-zal, mennyire tiszteljük a másik színészi képességeit, eléggé fura volt hogy ez a közös nagyjelenetünk.

Terminátor az egész családnak
Azt mondta: I’ll be back. És tényleg visszatér. Ezen a héten kezdődött el a Terminátor negyedik részének forgatása, hogy egy év megfeszített munka után, 2009. május 22-én sor kerülhessen az amerikai bemutatóra. A korhatáros filmek között a jövőből érkező gépember története minden idők egyik legjövedelmezőbb sorozata, az első három részre több mint egy milliárd dollárért vettek mozijegyet. A negyedik rész azonban más lesz, mint elődjei: az alkotók vállalták, hogy az eddig mindig R – 17 éven felülieknek – besorolású film most a 13 évesek számára is hozzáférhető lesz. A producereket a Die Hard sorozat 4. része, a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed győzte meg arról, hogy tervük nem lehetetlen: A mogorva rendőrhadnagy is három magas korhatáros rész után vált családbaráttá, és így is hatalmas sikert aratott. A régi rajongók nem csalódtak, de újak is csatlakozhattak hozzájuk.

A forgatókönyvet a 3. rész írói készítették, szövegükön az Oscar-díjas Paul Haggis végezte el a végső csiszolást; a rendezői székben a Charlie angyalai-t is filmező McG ülhet, hogy megmutassa, hogyan zajlik a világvége utáni világban a megmaradt emberek háborúja a robotok ellen. A harc élén a már 30 éves John Connor áll, akit Christian Bale alakít. Kisebb szerepekben Sam Worthington és a rapper Common is felbukkan majd a vásznon, ám hogy ki alakítja magát az új Terminátort, azt az alkotók elszántan titkolják. A pletykák szerint Josh Brolin kapta a szerepet és vele a legendás mondatot: Visszatérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!