Hírek

2008.05.30. 17:32

A filmvilág hírei

A hírekben Eddie Murphy beszél új családi vígjátékáról, új információkat tudhatnak meg a Ninja Assassin történetéről, és a ZseniKém-Az ügynök haláli című kémparódia forgatásáról beszél a rendező, Peter Segal.

H. Rita

Eddie, az űrhajó

Mihez kezd, akinek már minden vágya teljesült? Valószínűleg elkezd arra vágyni, hogy olyasmi is történjen vele, ami addig eszébe se jutott. Legalább is ez derül ki Eddie Murphy egy nyilatkozatából, melyet új filmje, Az üresfejű (Meet Dave, hazai bemutató: augusztus 7.) kapcsán adott. Azt mondja, boldog, hogy új szerepe egészen más, mint az eddigiek: egy űrhajót játszik.

– Tulajdonképpen, mindent eljátszottam már, amire vágytam – jelentette ki Amerika talán legismertebb mozikomikusa. – Számtalan szerepálmom volt, ki akartam próbálni mindent, és nagyjából sikerült is. Oké, Romeo talán már nem leszek, űrhajót viszont biztos sosem akartam játszani. Valahogy nem jutott eszembe. Úgyhogy, amikor az ügynököm először megmutatta Az üresfejű forgatókönyvét, amelyben egy Eddie Murphy-alakú űrhajó érkezik a földre, benne kicsi űrlényekkel, a fejrészben elhelyezett parancsnoki híddal, rögtön biztos voltam benne, hogy ezt el kell játszanom. Nagyot röhögtem – és igent mondtam a felkérésre.

Vörös ZseniKém

Valószínűleg minden filmkészítő egyetért: szakmája egyik legszebb része, hogy olyan helyekre is eljuthat, amit másképp biztos soha nem látott volna.

Peter Segal, a ZseniKém – Az ügynök haláli (Get Smart, hazai bemutató: augusztus 21.) rendezője élete egyik legkülönlegesebb élményének a moszkvai Vörös téren tett látogatását nevezi. Kémvígjátéka, a klasszikus kémfilmek paródiája, így főhősének, a szuperkétballábas szuperügynöknek (Steve Carrell) és gyönyörű társnőjének (Anne Hathaway) természetesen el kell jutnia Moszkva közepébe.
De a rendezőnek az előző nap volt az igazán érdekes.

– A forgatás előtti éjszakát a Vörös téren töltöttük, próbáltuk pontosan meghatározni, hova kellenek majd a reflektorok – meséli az Ötven első randi, a Ki nevel a végén vagy a Csupasz pisztoly 33 1/3 rendezője. – Sok bajunk volt, nehezen ment az oroszországi munka, fáradtak voltunk, de akkor azt mondtam a kollégáimnak: „álljunk meg egy percre, nézzünk körül! Ezt nem éljük át még egyszer az életben.” Hajnali négy volt, tökéletes csend, teljes néptelenség azon a hatalmas téren. Csodálatos élmény! Csak mi tizenketten voltunk ott. Meg Lenin. De ő nem számít, mert aludt.

Mátrix másképpen

A Mátrix feltámad – egészen új köntösben: a berlini Babelbsberg stúdióban megkezdődött a Ninja Assassin forgatása, melyre ismét összeállt az immár legendás Mátrix-trilógia alkotói csapata. A rendezést az ottani második forgatócsoport, a 2nd unit rendezője, James McTeigue, a Wachowski testvérek régi alkotótársa vállalta. A produceri feladatokat Wachowskiék mellett a Mátrix producere, Joel Silver látja el. A főszerepet a koreai popsztár, Rain, alakítja, aki már a Speed Racer – Totál turbó-ban bizonyította, hogy színészként is megállja a helyét.

A történet főhőse egy titokzatos bűnszövetkezet által felnevelt, mindenre képes gyilkos, aki saját gazdái ellen fordul, és őrült játszmába kezd Európa nagyvárosaiban.

Az alkotók azt ígérik, hogy új filmjük látványvilága legalább annyi különös meglepetést tartogat majd, mint annak idején a Mátrix. Jövőre minden Wachowski-rajongó ellenőrizheti, igazuk van-e.

Ezek is érdekelhetik