Hírek

2008.04.17. 11:15

Vért adnak a sztrájk alatt a BKV-dolgozók

Vért adnak a pénteki egész napos munkabeszüntetés alatt a BKV dolgozói annak érdekében, hogy a sztrájk ne okozzon zavart a vérellátásban - közölte Gulyás Attila, a sztrájkbizottság szóvivője.

BAMA

A szóvivő csütörtökön az MTI-nek elmondta, a sajtóban megjelent hírek miatt döntöttek úgy, hogy a munkabeszüntetésben résztvevők között megszervezik a véradást. "Ez több ezer embert érinthet a dolgozók közül" - tette hozzá.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szerdai közleménye szerint az április 7-ei, hétfői félnapos BKV-sztrájk komoly kihatással volt az ország vérkészletére, ugyanis az erre a napra megszervezett, kiszállásos véradások a nehéz forgalmi helyzet miatt elmaradtak, így háromszáz egységgel kevesebb vért tudtak a szolgálat munkatársai begyűjteni. Mint írták, a pénteki munkabeszüntetés következtében ismételten elmaradó kiszállások miatt kétszáz egységgel lesz kevesebb a vérmennyiség, amelynek hiánya már veszélyeztetheti a főváros betegellátását, ezért kérik, aki teheti, szombaton keresse fel a véradó állomásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!