Hírek

2008.04.24. 13:54

Városi polgármesterek találkozója Zalaegerszegen

Több száz résztvevőre számítanak a városi polgármesterek találkozóján, amelyet június közepén Zalaegerszegen rendeznek meg – jelentette be Oltványi Tamás, a Szféra Európa Kulturális Szolgáltató Kft. ügyvezetője csütörtöki, a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

BAMA

Hozzátette: a Szféra 14. alkalommal - minden évben más-más városban - rendezi meg a városi polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők találkozóját. A rendezvényeken a városok 60 százaléka vesz részt. Gyimesi Endre polgármester elmondta: a Megyei Jogú Városok  Szövetsége is Zalaegerszeget javasolta a rendezvény helyszínéül, ami  annak köszönhető, hogy a nehézségek ellenére a város minden évben  igyekszik előrelépni. Az elmúlt években megkezdődött a belvárosi rekonstrukció, az idegenforgalom és az infrastruktúra fejlesztése.

A városokat képviselő polgármesterek, alpolgármesterek, jegyzők a szakmai konferencián az önkormányzatok helyzetéről,  költségvetéséről, a fejlesztési lehetőségekről, valamint az európai  uniós források megszerzésének és felhasználásának a lehetőségeiről  tanácskoznak. A konferencián átadják Az év polgármestere, alpolgármestere, jegyzője díjakat, amelyeket a Széféra idén is a  polgárok szavazati alapján ítél oda.

A program a Göcseji Falumúzeumban folytatódik, ahol a tájegység hagyományaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg a vendégek. A találkozó jótékonysági esttel zárul, a rendezvény bevételét a  családi tragédiák után három unokáját egyedül nevelő Bognár  Istvánnénak ajánlják fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!