Hírek

2008.04.24. 11:51

Van kizárási indítvány a hevesi fideszesek ellen

Valóban van kizárási indítvány Magyar István, a Fidesz egri elnöke és Csáki Zsigmond Heves város fideszes polgármestere ellen - erősítette meg a Fidesz sajtóosztálya csütörtökön az MTI-nek.

BAMA

A Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában írt arról, hogy mégis kizárják a Fideszből Magyar Istvánt, a párt egri elnökét és a párt egri szervezete pénteken rendkívüli taggyűlésen tárgyalja a kizárásról szóló javaslatot. A Fidesz sajtóosztálya a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy valóban van kizárási indítvány Magyar István és Csáki Zsigmond ellen, ugyanakkor erről a Fidesz alapszabálya szerint nem a taggyűlés, hanem a megyei választmány elnöksége dönt.

Az alapszabály rendelkezései szerint értesítették annak a két helyi csoportnak az elnökségét, ahová az érintettek tartoznak, a helyi szervezeteknek pedig 15 napon belül kell továbbítani az indítványt a megyei választmány elnöksége felé. Amennyiben a megyei választmány elnökségének döntését megtámadják, akkor a Fidesz etikai bizottsága, majd legvégső fórumként a Fidesz országos elnöksége hoz döntést az alapszabály szerint.

A két politikus kizárásának lehetősége még a márciusi népszavazást megelőzően vetődött fel, miután a Csáki Zsigmond által vezetett jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését. A pályázat nyertese az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke. Ugyanakkor Csáki Zsigmond tagja a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz Polgári Frakciójának is, amely tiltakozott az ellen, hogy a szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés pályázatot írt ki az egri kórház működtetésére.

Csáki Zsigmond március 5-én erősítette meg az MTI-nek azt az értesülést, hogy várhatóan kizárják a Fideszből, ugyanakkor április 3-án már azt mondta, ez mégsem történik meg sem az ő esetében, sem pedig Magyar István vonatkozásában. Mint akkor elmondta, márciusban úgy tudta, a Fidesz országos elnökségének ülésén tárgyalják a kizárására vonatkozó javaslatot, azt követően, hogy aláírásgyűjtés kezdődött ellene a párton belül. Csáki Zsigmond mindennek kapcsán akkor maga is úgy vélekedett: az eltávolítására vonatkozó kezdeményezésnek az lehet az oka, hogy a helyi önkormányzat magánvállalkozásnak adta át a hevesi rendelőintézet működtetését. A politikus ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kizárásáról szóló hírek felröppenése után - az ellene kezdeményezett aláírásgyűjtéssel egyidejűleg - 511 párttagságának fenntartását támogatandó aláírás is összegyűlt.

A hevesi polgármester akkor azt mondta, a jövőben nem számít hasonló kezdeményezésre, annál is inkább, mert a Fidesz vezetésének felkérésére mint vasúti szakember április 15-től vasútpolitikai szakkérdésekkel foglalkozik a párton belül.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!