Hírek

2008.04.03. 17:00

Turistákat hoz az Európa-bajnokság

Az osztrákokhoz érkező szurkolók közül sokan nálunk szállnak meg, szurkolókat várnak a Balaton partján

V.H.

Több olyan balatoni és hévízi szálloda is van, ahová már most több, a svájci-osztrák labdarúgó Európa Bajnokságra (EB) érkező szurkolói csoport jelentkezett be.

„A sportesemény ideje alatt – az előzetes előfoglalási adatok alapján – több mint harminc csoport érkezésére számítanak” – nyilatkozta Sóvári Tamás, a Balaton Utazásszervező Kft. kereskedelmi igazgatója egy internetes magazinnak. A szakember szerint a focimeccsek „szüneteiben" magyarországi programokra, főként fővárosi városnézéssel egybekötött balatoni körutazásokra van igénye a látogatóknak. Ráadásul a tóparti szállásadók abban is bízhatnak, hogy a meleg idő tovább marasztalja majd a vendégeket.

Az utazási iroda az EB idejére – ami június közepén kezdődik – vonatkozó előfoglalási adatait Lackner Károly, egy hévizi szálloda tulajdonosa is alátámasztotta.

„Nálunk is sorra jelentkeznek már be a turisták a júniusi időszakra. Lényegesen többen, mint tavaly ilyenkor. Hévízre főként a gyógyvíz miatt látogatnak el a turisták, de az előfoglalási adatokat tekintve ebben most az EB is közrejátszik” – mondta kérdésünkre Károly.

S, hogy mi ennek a fő oka? Magyarországon lényegesen olcsóbban lehet megszállni, mint a szomszédos Ausztriában. Az EB-re érkezők pedig még innen is könnyen eljutnak a meccsekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!