Hírek

2008.04.03. 08:32

Szonda: előre hozott választásokra számít a közvélemény

Az emberek 34 százaléka szerint a kisebbségi kormány 2010-ig, 33 százalék szerint legfeljebb néhány hónapig, 17 százalék szerint az uniós választásokig, azaz 2009-ig tart ki - derül ki a Magyar Televízió Este című műsorának megbízásából a Szonda Ipsos végezte közvélemény-kutatásból.

VGO

A többség, 51 százalék azt gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc nem marad hivatalában 2010-ig és csak 34 százalék helyezkedik ezzel ellentétes álláspontra - írja a hirado.hu. Figyelemre méltó, hogy a kialakult válságot mindössze 14 százalék gondolja csak politikai természetűnek, 54 százalék szerint az begyűrűzik a gazdaságba is, 22 százalék pedig azt gondolja, hogy a reformokat ugyan megakasztja a mostani helyzet, de mindezt túl fogja élni a gazdaság.

Arra a kérdésre, milyen megoldást szeretne, a megkérdezettek 49 százaléka válaszolta azt, hogy előre hozott választásokat, 17 százalék tartaná helyén Gyurcsány Ferencet, 12 százalék pedig csak az MSZP-t. Arról, hogy a kialakult válság egy előre megírt forgatókönyv szerint vagy spontán alakult ki, megoszlanak a vélemények: előbbit 41, utóbbit 43 százalék valószínűsíti. Nemkülönben, hogy kedvező vagy kedvezőtlen változást jelentene Orbán Viktor visszatérése a hatalomba: az "optimista" tábor 41, a "pesszimista" tábor 36 százalékra tehető.

VGO -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!