Hírek

2008.04.09. 14:49

Pokorni megalakítaná a miniszterelnök-jelöltek klubját

Pokorni Zoltán az ATV reggeli műsorában elmondta: megtiszteltetésnek veszi, hogy a Fidesz elnöke másokkal együtt őt is alkalmasnak tartja a miniszterelnöki pozíció betöltésére.

VGO

"Lassan megalakíthatjuk a miniszterelnök-jelöltek klubját" - mondta a Fidesz alelnöke az ATV Reggeli Jam című műsorában. Pokorni szerint a kormányzati csapdahelyzetből csak egy új választás vezetheti ki az országot. A Fidesz politikusa ugyanakkor üdvözölte Gyurcsány Ferenc keddi bejelentését, miszerint az első évben egy diáknak sem kell majd tandíjat fizetnie. "Örülök, hogy a kormány nem játszik tovább kicsinyes játékokat, és nem próbálják meg kijátszani a népszavazási döntést a tandíj eltörléséről" - mondta Pokorni. A fideszes politikus felszólította a távozó egészségügyi minisztert, hogy ő se próbálkozzon a vizitdíj feltámasztásával. A Horváth Ágnes által hétfőn közzétett javaslat szerint egyes szakrendeléseken kétezer forintos alkalmi térítési díjat kellene fizetni - írja a Hírszerző.

Pokorni Zoltán elmondta: jogi úton próbálják meg elérni, hogy Hiller  Itván oktatási miniszter hozza nyilvánosságra a tárca által kötött nagy értékű beruházási szerződéseket. "A Fidesz az állampolgári jogok biztosához fordul az ügyben" - mondta Pokorni, aki szerint a magántőke bevonásával, PPP-konstrukcióban épülő új létesítményeken az állam sokat veszíthet, mivel nem tudni, hogy a költségek kifizetése után kinek a tulajdonába kerülnek az oktatási épületek. "Húsz év alatt az állam kifizeti a beruházás két-háromszorosát, és lehet, hogy az ingatlan marad a magánbefektető kezében" - adott hangot aggodalmának a volt oktatási miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!