Hírek

2008.04.08. 16:05

Ötven felett egyre aktívabb az utazó réteg hazánkban

Leginkább strandolnak, várost néznek, múzeumokat és gyógyfürdőket látogatnak ötven fölött a belföldön utazó turisták

W. A.

Leginkább strandolnak, várost néznek, múzeumokat és gyógyfürdőket látogatnak ötven fölött a belföldön utazó turisták – derült ki a GfK Hungária és a Szonda Ipsos közös felméréséből. A megkérdezettek huszonkét–huszonkét százaléka strandolni vagy várost nézni szeret, tizenhárom százalékuk színházba, koncertekre, valamint múzeumokba megy az üdülés alatt. Hatvanöt év felett a strandolás és a színház kissé háttérbe szorul (11, illetve 8 százalék), viszont náluk előtérbe kerülnek a gyógyfürdők (9 százalék).

A Magyar Turizmus Rt. egy korábbi felmérése szerint e korosztály utazásainak szezonális jellege sokkal kisebb, mint a fiatalabbaké. Érthető is, hogy üdüléseik negyven százalékát miért a főszezonon kívül bonyolítják le: kevesebb a turista, és mérsékeltebbek az árak.

Az ezüstgeneráció ma sokkal aktívabb, tevékenyebb mint néhány évtizeddel korábban. Ez a tendencia pedig folytatódik. A születéskor várható élettartam emelkedik, s ez az aktív életszemléletű szenior korosztályra is hatással van. Ez a régi-új célcsoport a változó lehetőségeiből adódóan újabb igényeket állít a turizmussal foglalkozók elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!