Hírek

2008.04.15. 15:28

MSZP: csak mi támogattuk az ombudsmanjelölteket

Kizárólag az MSZP támogatta az államfő két omdudsmanjelöltjét, akik megválasztásához hétfőn nem járult hozzá az Országgyűlés

mti

Kizárólag az MSZP támogatta az államfő két omdudsmanjelöltjét, akik  megválasztásához hétfőn nem járult hozzá az Országgyűlés - mondta  Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten.  Hangsúlyozta: egyeztetésre lenne szükség a jelöltekről.

Komoly baj lehet a Fidesz képviselőinek lelkiismeretével - fogalmazott Varju László a sajtótájékoztatón. A szocialista képviselő álláspontja szerint ha a fideszes képviselők nem maradtak volna tömegesen távol a hétfői szavazástól, és az ott lévők igennel voksolnak, lett volna esély megválasztani a köztársasági elnök jelöltjeit.

Varju László hangsúlyozta: a két ombudsmanjelöltet, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának jelölt Bogdányiné Mészáros Ágnest és az adatvédelmi biztosnak jelölt Tóth Gábor Attilát kizárólag az MSZP támogatta.

Ismertetése szerint a 190 fős MSZP-frakcióban két tartós beteg van, a hétfői szavazásról további nyolc képviselő maradt igazoltan távol. Összesen 172 szocialista politikus vette fel szavazólapot, a többiek a parlamentben voltak, de más elfoglaltságuk volt - fűzte hozzá. Megjegyezte: ezeknek a képviselőknek igazolniuk kell a frakció felé, hol voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!