Hírek

2008.04.25. 11:54

Megtagadta a vallomást a Balla-gyilkosság gyanúsítottja

Megtagadta a vallomástételt a debreceni Balla-gyilkosság gyanúsítottja; a 29 éves S. Sándort, az áldozat fiát kedden korán reggel, budapesti lakásában fogták el "kisebb akció keretében", ellenállást nem tanúsított - mondták el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen lényegében ez volt az egyetlen új információ a már korábban nyilvánosságra kerültekhez képest.

BAMA

Fekete Csaba ezredes, megyei főkapitány az egy éve tartó nyomozásra utalva megjegyezte, hogy nem húzták az időt, "pontos, alapos, körültekintő munkát végeztek a munkatársai". Uzonyi Attila alezredes, a bűnügyi osztály vezetője felidézte, hogy tavaly április 7-én, húsvétkor az áldozat fia tett bejelentést, hogy édesanyja bűncselekmény áldozata lett. Az 58 éves Balla Irma - aki a debreceni önkormányzat fideszes képviselője volt - gyilkosának kézre kerítésére külön nyomozócsoportot hoztak létre. Az eljárás során több száz tanút hallgattak meg és - ahogy Uzonyi Attila fogalmazott - öt szakértői tevékenységet indítottak el. Ezek között orvos-, informatikai, nyom- és szerológiai szakértői véleményeket kellett beszerezni.

Az MTI érdeklődésére, hogy valóban saját laptopjával verték-e agyon a szerencsétlen asszonyt, s mi lehetett a bűncselekmény indítéka, Uzonyi Attila közölte: az elkövetés eszköze, módja, körülményei szolgálati titkot képeznek. A rendelkezésükre álló bizonyítékokat egyébként az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított sem ismeri. Annyit megjegyzett, hogy közvetlen és közvetett bizonyítékok is a rendőrség rendelkezésére állnak. Simon Ernő hajdú-bihari főügyész a sajtótájékoztatón elmondta: a fokozott ügyészi felügyelettel zajló nyomozás során havonta egyeztettek a nyomozószervek. Miután az áldozat közéleti szereplő volt, s halála előtt aktív szerepet vállalt egy kiégett panelház lakóinak szervezett gyűjtésben, rendkívül széles körű nyomozásra, adatgyűjtésre és tanúmeghallgatásra volt szükség. Az ügyészség az eljárás során több esetben újabb nyomozati cselekményeket is kezdeményezett - fűzte hozzá. Fekete Csaba főkapitány végezetül elmondta: a nyomozást az ügyben - a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett - tovább folytatják.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!