Hírek

2008.04.03. 19:06

Lendvai Ildikó: egyformán fontos a reform és a biztonság

mti

A reform és a biztonságérzet egyensúlyáról beszélt Lendvai Ildikó, az  MSZP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön egy  salgótarjáni rendezvényen.

Az MSZP számára az első szempont az, hogy a továbbra is szükséges reformokat úgy hajtsuk végre, hogy az emberek  biztonságérzete megmaradjon, és csak a második szempont, hogy milyen  politikai együttműködés keretében - mondta a politikus. Kifejtette:  most a koalíciós partnernek kell eldöntenie, hogy egy ilyen  programot koalíción belül, vagy kívülről tud-e támogatni.

Lendvai Ildikó reális megoldásnak nevezte a kisebbségi  kormányzást, hangsúlyozva, hogy az önálló kormányzás nem jelentheti  azt, hogy "bemegyünk a parlamentbe, és minden szavazásnál  gyomorgörcsöt kapunk, hogy most kisebbségben vagyunk, vagy nem".

"Az önálló kormányzás abban az értelemben kisebbségi, hogy nincs  eleve megadva a szavazatszám. De abban az értelemben nem szabad,  hogy kisebbségi legyen, hogy véletlenszerűen derüljön ki, hogy adott  törekvésünket ki támogatja. Ezt nyilván hosszú vitákkal kell, és  szerintem lehet is biztosítani" - fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!