Hírek

2008.04.22. 17:07

Kedvezményesen kapnak gázolajat a teherfuvarozók

Üzemanyagár-kedvezményben részesülnek a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének tagjai – állapodott meg az érdekképviselet a Mollal. A kedvezmény mértéke a megvásárolt üzemanyag mennyiségétől függ majd.

Z. H.

Azok a kis- és középvállalkozások, amelyek eddig nem tudtak egyedüli flottakedvezményt elérni, olyan szintű kedvezményt kaphatnak, mintha egy nagyobb flottával rendelkeznének. A szervezet tagjainak egyéni megállapodást kell kötniük a Mollal, hogy jogosultak legyenek a kedvezményre – magyarázta a megállapodást követő tájékoztatón Wáberer György, a szervezet elnöke. Hozzátette: számításaik szerint ez 100-150 millió forintos éves megtakarítást jelent a mintegy kétezer tagvállalkozás számára. Járművenként évente 200-250 ezer forintot takaríthatnak meg a fuvarozók.

Wáberer szerint a megállapodás ugyan nem fogja megoldani a magas üzemanyagárak miatti gondokat, de egy lépés ahhoz, hogy növekedjen a fuvarozók versenyképessége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!