Hírek

2008.04.09. 16:52

Göncz: idén húszmilliárdot költ nemzetközi fejlesztésre Magyarország

A tavalyinál több pénzt, körülbelül húszmilliárd forintot költ idén Magyarország nemzetközi fejlesztésekre – mondta Göncz Kinga külügyminiszter szerdán Budapesten, a Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési (NEFE) Kormánybizottság első ülése után.

BAMA

Magyarország idén körülbelül húszmilliárd forintot költ nemzetközi fejlesztésekre, ez a tavalyinál több, a 2006-os összegnél kevesebb pénzt jelent. A kiemelt partnerországok közé tartozik  Bosznia és Hercegovina, Moldova, Szerbia, Vietnam és a Palesztin  Hatóság. A nemzetközi szerepvállalásban továbbra is Afganisztánra és Irakra koncentrál Magyarország - mondta Göncz Kinga. A jövőben Magyarország különböző kategóriákba sorolja a támogatott partnerországokat. Lesznek kiemelt és projekt partnerországok, a nemzetközi kötelezettségvállalás keretében támogatottak és az úgynevezett kötött segély hitelekkel segített államok – tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!