Hírek

2008.04.30. 06:19

Dupla MTV-s siker

A Magyar Televízió két alkotása is a legjobbak között volt Nyíregyházán a hetedik alkalommal megrendezett Reporters Europe Cup elnevezésű fesztiválon. A díjnyertes filmeket a maláj, a kínai, az osztrák, a szlovák, a horvát, a bolgár és a magyar közszolgálati televíziók is műsorukra tűzik.

BAMA

A Riporterek Európai Kupáján Nyíregyházán 19 ország, 25 televíziójának 30 stábja versenyzett április 24-27. között. Az újságíró szakmában is egyedülálló viadalt 1994-ben rendezték meg először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A mostani, sorban hetedik találkozóra Ázsiából is érkeztek versenyzők. A keleti régió gazdasági, kulturális értékeiről összesen harminc, kétperces hosszúságú, angol nyelvű filmet készítettek el a forgatócsoportok. Az alkotásokat olyan neves médiaszakemberek bírálták el, mint például a France3 főszerkesztője, vagy a BBC World oktatási igazgatója.

A Reporter’s Europe Cup legjobbjai közé a Magyar Televízió két alkotása is bejutott. A Híradó forgatócsoportja, Csutorás Róbert, Bende Balázs és Nagy Géza integrált városfejlesztésről szóló kisfilmje különdíjat kapott.
A MTV Debreceni Regionális Szerkesztőségének stábja, Joó Zsanett, Máthé Gábor és Kovács János által a Kállay-gyűjteményről készített egyedi hangvételű filmje pedig a verseny második legjobb alkotása lett. Az első helyezést a Duna Televízió forgatócsoportja, a harmadik helyezést pedig a kínai közszolgálati televízió, a CCTV stábja érte el. A díjnyertes filmeket a résztvevő országok, többek között a maláj, a kínai, az osztrák, a szlovák, a horvát, a bolgár és a magyar közszolgálati televíziók is műsorukra tűzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!