Hírek

2008.04.05. 11:33

Demszky: se koalíció, se előrehozott választások

Nem lát komoly esélyt a kormánykoalíció fenntartására Demszky Gábor; a liberális párti főpolgármester

vgo

Nem lát komoly esélyt a kormánykoalíció fenntartására Demszky Gábor; a liberális párti főpolgármester ugyanakkor azt is hangsúlyozta a Népszabadság szombati számában megjelent interjújában, hogy véleménye szerint nem lesznek előre hozott választások.

Elmondta, hogy az SZDSZ valamennyi korábbi elnöke jelen volt, amikor a párt vezetése meghozta a döntést, hogy a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok április végén kilépnek a kormányból. Demszky Gábor szerint a koalíció felbomlásához az vezetett, hogy kiderült: a közös program, "a közösen kiizzadt kompromisszumok" sem tarthatók. Hozzátette, hogy ilyenkor - akár egy házasságban - nem az ajtócsapkodás, hanem a higgadt válás a legjobb megoldás. A vezető liberális politikus azt is kifejtette, hogy véleménye szerint nem lesznek előre hozott választások, "mert azok Orbán Viktoron kívül senkinek sem lennének jók".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!