Hírek

2008.04.29. 08:53

A palackozott víz volt fertőzött hepatitisszel!

A palackozott ivóvizek országos ellenőrzését rendelték el Kínában, miután Kujcsou tartományban mintegy háromszáz ember hepatitisz A vírussal fertőződött meg.

MTI

A délnyugat-kínai tartomány Kujjang (Guiyang) városában az egyik helyi gyártó műanyag hordóban árusított ivóvizétől mintegy háromszázan, többnyire diákok fertőződtek meg. A kínai Egészségügyi Minisztérium és a helyi kormányzat szakembereiből álló vizsgálócsoport szerint a helyi üzemből február vége és március eleje körül került ki az erősen fertőzött ivóvíz.

A vizsgálat megállapította, hogy a Zhuyuan márkanevű ivóvíz gyártói nem rendelkeztek a megfelelő sterilizálási eljárásokkal, az így készült palackozott termékek pedig nem feleltek meg a higiéniai követelményeknek.

A kifogásolt termékek azonnali ellenőrzését, és a gyártó, azaz a Guiyang Nanming Natural Mineral Drink termékeinek azonnali visszahívását rendelték el.

Kujjang városban összesen 336 hepatitisz A vírusfertőzésről érkezett jelentés, közülük 299 esetben már biztosan pozitív lett az eredmény.

Pekingben a fertőzéssel összefüggésben közegészségügyi figyelmeztetést egyelőre nem adtak ki - mondta a városi közegészségügyi hivatal munkatársa hozzátéve, hogy a palackozott vizek évente kétszer, - mielőtt a fogyasztókhoz kerülnének - szúrópróbaszerű ellenőrzésen esnek át.

Az olimpiára készülő Pekingben egy olyan projektbe kezdenek, amelynek eredményeként augusztusig minden palackozott ivóvizet egyedi elektronikus azonosító jellel látnak el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!