Hírek

2008.03.20. 17:59

MTV: a kuratóriumi elnökség meghallgatta a menedzsmentet a regionális stúdiók ügyében

Meghallgatta a Magyar Televízió menedzsmentjét a felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége arról, miért tettek közzé a tudtuk nélkül regionális együttműködő partnereket kereső felhívást; a téma tárgyalását jövő heti ülésükön folytatják - közölte csütörtöki tanácskozásuk után a testület több tagja is az MTI-vel.

BAMA

Az egyik ellenzéki delegált, Szabó László közlése szerint az ülésen azt tudták meg: a felhívás közzétételéről Rudi Zoltán - akkor még hivatalban lévő elnök - döntött, a pályázatot pedig nem kívánja visszavonni a menedzsment, amely a helyi televíziók szakmai szervezetivel egyeztetve kívánja lecsendesíteni a felbolydult kedélyeket. Az MTV március eleji tájékoztatása szerint a nagyobbik köztévé éjjel-nappal sugárzó regionális csatorna indítását tervezi, amely legkorábban jövőre debütálhat, ezért tettek közzé több napilapban is hirdetést, azt tudatva: együttműködő partnereket keresnek egy ilyen tematikájú tévécsatornához.

Másnapi sajtóhírek kapcsán az MTV később elismerte: pénzügyi okból, indoklás nélkül mondták fel két körzeti stúdiója - a debreceni és a soproni - szerződését, megemlítve, hogy előző évi forrásainál reálértéken mintegy kétmilliárddal kevesebből kell a Magyar Televíziónak 2008-ban gazdálkodnia. Azóta az MTI érdeklődésére nem jelöltek meg újabb megszorító  intézkedéseket, csupán annyit tudattak: elsősorban a személyi  kiadások lefaragásával és a kiemelt események hozta extra  reklámbevétellel ellensúlyozza az MTV a forráshiányt.

Ezek is érdekelhetik