Hírek

2008.03.18. 09:02

Mincza-csoda a kvalifikáción

A 38 éves és némi megszakítás után újrakezdő Mincza-Nébald Ildikó megnyerte a nő i párbajtő röző k Világ- kupa-versenyét a görögországi Florinában, ezzel - nem hivatalos számítások szerint - olimpiai kvótát szerzett.

BAMA

Mincza három győ zelem után jutott el a negyeddöntő ig, ahol a kétszeres olimpiai bajnok, 2006-ban vb-aranyérmes Nagy Tímeával, akinek a kvótaszerzési esélye a kvalifikációs viadalokon már korábban elúszott találkozott. A két magyar párharcát Mincza nyerte 10-9-re, drámai csatában, hisz Titi. 8-4-re vezetett, egy perc volt hátra, és csodák csodájára Ildi innen fordítani tudott. A sikertő l aztán szárnyakat kapott, az elő döntő ben az egyik közvetlen riválisát, az ukrán Jana Semjakinát, a döntő ben pedig a kínai Csung Vej- pinget múlta felül.

A szakvezetés számításai szerint így olimpiai indulónak tekinthető. Párbajtő rben, országonként maximum két vívónak lehet kvótához jutni, Szász Emese ezt már korábban megtette. Itthon, Budapesten Mohamed Aida lett első a nő i tő röző k budapesti Eximbank Világkupa-versenyén a 121 induló közül. Az ezüstérem is magyar vívónak, Varga Gabriellának jutott, a döntő ben Mohamed 15-5-re győ zött. Varga fináléba kerülésével eldő lt, hogy Mohamed és Knapek Edina mellett ő lesz a harmadik egyéni induló ebben a szakágban az olimpián. A csapat már korábban kiharcolta a részvétel jogát, Ujlaky Virginie lesz a tartalék, de a kapitány korábbi ígérete szerint ő is szóhoz jut az olimpián.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!