Hírek

2008.03.05. 17:47

Más osztotta a lapokat - Veres-ügyben cáfol a szaktárca

A tárca szerint az igazság az, hogy Veres János 2006-ban már csak kármentesítésre vállalkozhatott

vgo

A Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő Kft. sorsa nem 2006-ban – ahogy a Magyar Hírlap szerdai számában állítja –, hanem jóval korábban, 2001-ben pecsételődött meg - olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében. A lap nem veszi figyelembe a tényeket amikor azt írja, hogy a ferihegyi lapokat Veres János osztotta - állítja a közlemény.

A tárca szerint az igazság ezzel szemben az, hogy azokról a bizonyos lapokról 2001-ben az akkori kormány határozott, Veres János 2006-ban már csak kármentesítésre vállalkozhatott. A Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő Kft. 1996-ban jött létre magyar-kanadai vegyes vállalatként, hogy bővítse Ferihegy 2-n az A terminált, és megépítse a B terminált. Erről és a későbbi üzemeltetésről 1995-ben a cég kanadai tulajdonosával az Airport Development Corporation-nel az akkori magyarországi vagyonkezelő kötött haszonbérleti szerződést - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!