Hírek

2008.03.21. 06:30

Kovács Lázár Amerikába megy

Kovács Lázár nemsokára Washingtonban nyit receptklubot. A tévés sztárszakács ezentúl az amerikai magyar nagykövetség vendégeit kápráztatja el konyhaművészetével.

Fábos Erika

Az RTL Klub Receptklubjának szakácsa családjával együtt hamarosan Amerikába költözik. Kovács Lázár azért indul útnak, hogy a washingtoni magyar nagykövetség chef-je legyen. „A hír igaz, most a szükséges hivatalos ügyeket intézem – mondta Kovács Lázár. – Valamikor a nyár elejére készül el minden ehhez szükséges papír. Boldog vagyok, hogy egy ekkora lehetőséget kaptam. Egy ilyen felkérés gyönyörű feladat, óriási kihívás és komoly megtiszteltetés minden szakács számára.”

Kovács Lázár ennek ellenére nemcsak a felkérés presztízs értékét tartja nagyra. Annak is örül, hogy újabb tapasztalatokat gyűjthet a tengerentúlon. „Amerikában több neves, vagy a televízióból ismert sztárszakács vezet saját kurzusokat. Én Gordon Ramsay iskolájába nyertem felvételt. Vallom, hogy a mi szakmánkban folyton meg kell újulni. Ennek érdekében nyitott szemmel járok, sokat olvasok, keresgélek az interneten és a tévében is előszeretettel nézem a főzős műsorokat. Gordon Ramsay a kedvenc, de Jamie Olivert is szivesen megnézem.”

Nem idegen Kovács Lázártól a külföldi munka: főzött már Amerikában, Dél-Afrikában, Japánban, Oroszországban, Norvégiában, Hollandiában, Franciaországban és Olaszországban is. Igyekezett minden ország konyhájából elsajátítani azokat a főzési és vendéglátási fortélyokat, melyeket ma már saját éttermében is hasznosít. Kovács Lázár is a televíziónak köszönheti ismertségét. Egy válogatáson majd negyven szakács közül esett rá az RTL Klub választása és lassan nyolc éve főz nap mint nap a csatorna műsorában. Azt mondja, gyerekkora óta főz, azt élvezi legjobban, ha szabadon alkothat. „A legnagyobb inspirációt az alapanyagok jelentik számomra. Szinte naponta kimegyek a piacra és ha meglátok valami friss zöldséget, hozzávalót, azonnal jönnek az ötletek. Most éppen a medvehagyma fogta meg a fantáziám. Egész biztos, hogy a család húsvéti menüjébe is bele fogom csempészni valahogy.

Kovács Lázár

1974. december 6-án született

A Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában tanult, majd a Kárpátia Étteremben csiszolta tovább ismereteit.

2000 óta az RTL Klub Receptklub című műsorának séfje

Felesége Siklósi Melinda, két kisfiúk van

Akiknek már főzött: Andrew Lloyd Webber, Placido Domingo, Roger Moore

A Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában tanult, majd a Kárpátia Étteremben csiszolta tovább ismereteit.

2000 óta az RTL Klub Receptklub című műsorának séfje

Felesége Siklósi Melinda, két kisfiúk van

Akiknek már főzött: Andrew Lloyd Webber, Placido Domingo, Roger Moore -->

Ezek is érdekelhetik