Hírek

2008.03.20. 08:34

Kiszervezik a kis postákat

A jelenlegi több mint 2700 szolgáltatási helyből 1100-at bíznának vállalkozókra

Magyar Nemzet

Vállalkozásba kívánja adni a Magyar Posta Zrt. a 2000 lakosnál kisebb településeken működő, veszteséges postahelyeit - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Az állami szolgáltató a Postapartner program részében a jelenlegi 2744 szolgáltatási helyéből 1100-at kíván vállalkozókra bízni. Az első körben meghirdetett négy – Heves, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg – megyében 291 postára 252-en jelezték érdeklődésüket – mondta Szűcs Ildikó általános vezérigazgató-helyettes.

Az ajánlattételi szakasz májusban zárul le, és júliusban kezdhetik el tevékenységüket a kiválasztott partnerek. Azokat a postákat, amelyeket nem tudják ebben a szakaszban vállalkozásba adni, továbbra is az állami szolgáltató üzemelteti tovább, de később ezeket a pártában maradt helyeket újra meghirdetik. A jelenlegi érdeklődők között kevés a helyi önkormányzat, pedig számukra szinte minden feltétel rendelkezésre áll a postahely működtetésére.

Szűcs Ildikó szerint a kistelepülések polgármesteri hivatalait feltehetőleg a közbeszerzési eljárás meglehetősen bonyolult, szakértelmet igénylő folyamata riaszthatta el. Közben megjelent a postatender második felhívása is, ezúttal Budapest, Baranya, Csongrád, Fejér és Veszprém megye területére vonatkozóan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!