Hírek

2008.03.26. 09:02

Kétharmados a Fidesz tábora

A rendszerváltás óta még egyetlen pártnak sem volt akkora rokonszenvtábora, mint jelenleg a Fidesznek, amely a választókorú népességben 39 százalékon áll, a biztos pártválasztók körében pedig 67 százalékon. Az MSZP hasonló számai: 16, illetve 24 százalék - a Szonda Ipsos adatai szerint, írja a Népszabadság.

BAMA

Népszavazási sikere következményeként sok új szavazót szerzett a Fidesz. Az e havi, 4 százalékpontos bővülés 39 százalékra növelte a párt támogatottságát a választókorú népességben. Az MSZP nem annyira támogatókat veszített (a lakosság egészén belül 16 százalékon áll, a múlt havinál csak egy százalékponttal alacsonyabban), sokkal inkább táborának önbizalma és választási kedve csappant meg: így a biztos pártválasztók körében 24 százalékot tudhat maga mögött. A Fidesz ez utóbbi csoporton belül is erősödött - az aktív és elkötelezett választók 67 százaléka rájuk voksolna.

Az MDF és az SZDSZ pozíciói valamelyest gyengültek, az előbbi két hónapja szorult az 5 százalékos küszöb alá, az utóbbi tartósan ott található - ekként foglalhatók össze és értelmezhetők azok az eredmények, amelyek a Szonda Ipsos március közepén végzett kutatásából származnak, áll a Népszabadságban megjelent kutatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!