Hírek

2008.03.04. 15:53

Horn nem áltatja magát a nemek győzelmével

Sikeresnek értékelte a szabad demokraták népszavazási kampányát Horn Gábor kampányfőnök. Az SZDSZ politikusa szerint a jelenlegi adatok azt mutatják, hogy az eredeti állapothoz képest jelentősen nőtt a nemmel szavazni akarók száma és ezzel arányosan csökkent az igent választóké.

BAMA

Horn elmondta, nem akarják becsapni önmagukat azzal, hogy a nemek győznek vasárnap, de nem tartja lefutottnak a versenyt. Bejelentette, hogy az SZDSZ kampányzáró rendezvénye csütörtök délután négy órakor kezdődik a fővárosi Városháza parkban. A párt vezetői és szimpatizánsai ugyanott gyűlnek majd össze vasárnap este hétkor, a kampánycsend lejárta után, hogy együtt várják a népszavazás eredményét, írj az MTI.

A politikus élesen bírálta ellenfelei kampányát. Horn Gábor szerint a Fidesz „még az eddigiekhez képest is elfogadhatatlan, erkölcstelen és hazug eszközökkel operált”. Véleménye szerint az ellenzéki párt és annak elnöke, Orbán Viktor „az egész országot végighazudta azzal, hogy ezer forintra akarják emelni a vizitdíjat, miközben mindannyian tudjuk, hogy nincs erről szó”.

Horn Gábor kitért arra a fideszes kijelentésre is, amely szerint nem kívánnak költeni a kampány során. Az SZDSZ becslései során viszont eddig az ellenzéki párt minimum 150-200 millió forintot fordított a választási küzdelemre. Újságírói kérdésre azt mondta  saját költségeiket körülbelül 80-90 millió forintra becsüli, de majd csak a választás után tudnak pontos összeget mondani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!