Hírek

2008.03.04. 16:16

Fidesz: a vajdasági magyarok érdeke is Koszovó elismerése

„A vajdasági magyarság érdekeit is az szolgálja, hogy Magyarország mielőbb elismerje Koszovót, és a térség stabilitását is az segíti, ha nem képvisel következetlen álláspontot” – hangoztatta kedden Németh Zsolt.

BAMA

A külügyi bizottság fideszes elnöke szerint a késlekedéssel a kabinet tápot ad azoknak a nemzetközi találgatásoknak, „mintha az orosz vendégek múlt heti budapesti látogatásának köze lenne Koszovóhoz, mintha valami engedményről lenne szó”.

„Az időpontot felelősen, nyugodtan, higgadtan kell megválasztani, a függetlenség elismerését jelentő diplomáciai lépést úgy kell megtenni, hogy az a lehető legkevesebbet ártson a magyar-szerb kapcsolatoknak” – mondta Kozma József, a külügyi bizottság szocialista alelnöke. „Magyarország elindult Koszovó elismerésének útján, és a közeli jövőben a végére is ér” – mondta kedden Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök találkozott Sali Berisha albán kormányfővel, s kijelentette, hogy Magyarország támogatja Albánia NATO tagságát.

É.S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!