Hírek

2008.03.21. 11:27

Elismerte bűnösségét a mecseki motoros

Elismerte bűnösségét a Pécsi Városi Bíróságon pénteken kezdődött büntetőperben az a motoros, aki tavaly halálos balesetet okozott, amikor egy másik motorossal összeütközött a Pécs és Mánfa közötti úton, s a történtekről felvételt is készített.

BAMA

"Úgy motoroztam, hogy nem akartam bajt" - mondta vallomásában a 24 éves O. Zsolt, akit az ügyészség halált okozó közúti veszélyeztetéssel, a vele közlekedő motoros barátját, V. Sándort pedig közúti veszélyeztetéssel vádol. O. Zsolt tettéért akár tíz év szabadságvesztéssel is sújtható. A vádirat szerint az autófényezőként dolgozó O. Zsolt barátjával együtt 2007. június 10-én Pécsről Komló irányába motorozott, ennek során többször megszegték a KRESZ előírásait. A megengedettet többszörösen meghaladó sebességgel haladtak, a záróvonalat rendre átlépték, s amikor az elöl haladó O. Zsolt autókat előzött, összeütközött egy, a szemközti sávban haladó kétkerekűvel. A 29 éves, vétlen motoros a helyszínen életét vesztette, a karambol okozója súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. O. Zsolt egészségkárosodása maradandó, bal karját nem tudja mozgatni, megsérült a gerince, bottal jár, írja az MTI.

Az elsőrendű vádlott bukósisakjára szerelt kamerájával felvette az ütközést. Korábban pedig több olyan útját is megörökítette, ahol a sebességhatárokat többszörösen túllépve jutott el egyik városból a másikba. Előfordult, hogy motorja sebessége meghaladta a kétszáz kilométert óránként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!