Hírek

2008.03.08. 15:46

A Pokol Angyalai ki akarták végezni Mick Jaggert

Egy vihar mentette meg Mick Jagger életét 1970-ben – állítja egy visszavonult FBI -ügynök, Mark Young. A Rolling Stones énekesét a Hells Angels akarta megölni egy korábbi nézeteltérés miatt.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A Hells Angels és Jagger között az 1969 december 9-i altamonti koncert után romlott meg a kapcsolat
[/caption]A Pokol Angyalai motoros banda tagjai egy hajóval akarták megközelíteni Jagger New York államban lévő otthonát. Egy óriási vihar azonban felborította őket. Mind túlélték a balesetet, de többet nem próbálkoztak meg a rocksztár meggyilkolásával, aki mostanáig semmit sem tudott az akcióról. A Hells Angels és Jagger között az 1969 december 9-i altamonti koncert után romlott meg a kapcsolat. A legendás woodstocki hangversennyel rivalizálni akaró rendezvényt minden idők legnagyobb rock and roll koncertjének hirdették meg, melyet a Pokol Angyalai biztosítottak volna. Cserébe fejenként ötszáz dollárt, és ingyenesen alkoholfogyasztást kaptak. Az eseményen azonban négyen meghaltak, s többen megsérültek. A San Francisco közelében lévő helyre mintegy 350 ezren mentek el a virágos, szeretetes hippimozgalom idején, ahol botrányos körülmények várták őket. Ennyi emberre például csak egy tucatnyi mobilvécét állítottak fel.

A motoros banda igen agresszívan viselkedett, többször a nézők közé hajtottak, és biliárddákókkal verték őket, hogy a legjobb helyeket elfoglalhassák. Egyes zenészek leálltak a műsorral, de őket is megütötték a motoros banda tagjai, vagy agresszívan fellépve arra kényszerítették, hogy tartsák a szájukat. A hangulatnak az sem kedvezett, hogy a Rolling Stones 90 percet át várakoztatta a feszült tömeget. A koncertjük alatt az egyik bandatagnak állítólag nem tetszett, hogy egy színesbőrű fiatal egy szőke hölggyel mulatott. A kötekedésre a 18 éves Meredith Hunter pisztolyt húzott, erre az egyik rendező, Alan Passaro többször leszúrta, majd a Hells Angels tagjai agyonverték a fiatalembert. Annyira megrugdosták a fejét, hogy a homlokán állítólag kifolyt az agyveleje. A zenekar csak akkor állt le, mikor Hunter testét feladták a színpadra, de a Pokol Angyalai a tiltakozó Jaggerbe és Keith Richardsba is belefojtották a szót. A koncert ment tovább, de egy-két színpadra mászót fiút, s őt lányt is fejbe rugdostak a „biztonsági őrök”.

A hippikorszak végének nevezett koncert előtt egy 17 éves bekábítószerezett fiú egy viaduktról a száraz folyómederbe vetette magát, majd este egy autó áthajtott két fiatalon. Jagger a koncert után jelentette ki, hogy nem akar többet a Hells Angels-szel együtt dolgozni, s ezért akartak állítólag bosszút állni 1970-ben.
Hunter gyilkosát 1972-ben önvédelemre hivatkozva felmentette a bíróság. Az események hatására írta meg Déry Tibor a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című könyvét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!