Hírek

2008.03.06. 12:15

A népszavazás estéjét a Parlamentben tölti az MDF

Az MDF március 9-e estéjét a Parlamentben tölti, mert olyan kérdések miatt lesz népszavazás, amelyekről az országgyűlési képviselőknek kellett volna felelős döntést hozniuk - közölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön az MTI-vel.

BAMA

A parlamentáris demokrácia híveként valljuk: a választók azért szavaznak bizalmat képviselőiknek, hogy azok valódi munkát végezve, valódi döntéseket hozzanak az ország érdekében, nem máshol, mint az Ország Házában, a Parlamentben - fogalmazott az ellenzéki pártelnök közleményében. Dávid Ibolya közölte: azért tölti az MDF frakciója a vasárnap estét az Országházban, mert olyan kérdések miatt kerül sor, az egyébként 5 milliárd adóforintot felemésztő népszavazásra, amelyekről a Parlamentben kellett volna döntésre jutniuk az ezzel megbízott országgyűlési képviselőknek.

A pártelnök közleménye szerint az MDF már a referendum kiírását megelőzően leszögezte: nem ért egyet a népszavazás intézmények ilyen módon való kiüresítésével, napi politikai célokra való felhasználásával, hiszen nincs szó az állam szuverenitását, a nemzet sorsát alapvetően befolyásoló kérdésekről. Dávid Ibolya úgy véli, a népszavazás intézményének megvan a helye a magyar közjogi rendszerben. "Ez a népszavazás nem szól másról, mint két ember hatalmi pozíciójának harcáról: arról, melyikük gyengül vagy erősödik meg jobban" - fogalmazott.

Az MDF elnöke kijelentette: a népszavazás kiírását tudomásul vették, és arra kérnek mindenkit: ki-ki saját élethelyzete ismeretében döntsön saját belátása szerint, hogy elmegy, vagy sem, s hogy igennel szavaz, vagy nemmel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!