Hírek

2008.01.02. 19:08

Tízmilliós tanulmány segíti a neten a kormányt

A kormány a kormányzati tájékoztatás informatikai megújításához volt szükség arra a tanulmányra, melyet a Miniszterelnöki Hivatal rendelt meg tízmillió forintért – mondta szerdán Budai Bernadett.

BAMA

A kormányszóvivő közölte: a Digital Native cég által jegyzett „Nemzetközi kormányzati kommunikációs eszközök az interneten” dokumentumot azért készíttették, mivel a kabinet a kormányzati tájékoztatás informatikai megújításán dolgozik. A kormányszóvivő szerint ennek a közvélemény és a sajtó számára is még idén látható jelei lesznek.

Budai Bernadett Cser-Palkovics András nyílt levelére reagált. A Fidesz helyettes szóvivője a Magyar Nemzet szerdai cikkére hivatkozva tegnap azt kérdezte Kiss Péter kancelláriaminisztertől: mi indokolja azt, hogy a tárca pályáztatás nélkül rendelte meg a tanulmányt „Gyurcsány Ferenc régi ismerősének és üzlettársának cégétől”. A kormányszóvivő szerint a választás pusztán szakmai okok miatt esett a vállalkozásra. Cser-Palkovics András nehezményezte azt is, hogy még mindig nem tekinthetett bele a Miniszterelnöki Hivatal által megrendelt valamennyi tanulmány árakat is tartalmazó listájába. Budai Bernadett közölte: Cser-Palkovics a listát a harminc napos határidőn belül, a jövő héten kézhez kapja.

Ezek is érdekelhetik