Hírek

2008.01.03. 18:47

Nem felszámolták, magától szűnt meg a Magyar Soros Alapítvány

A Magyar Soros Alapítvány az alapító Soros György eredeti szándékával összhangban beszüntette tevékenységét – mondta csütörtökön a távirati irodának Nagy Boldizsár, az alapítvány kuratóriumának volt tagja.

F. K.

Az alapítvány idén már nem folytat érdemi tevékenységet, az irodája megszűnt, de jogilag az alapító nem számolta fel. A kurátorok 2007. decemberében lemondtak funkcióikról. Az alapítvány honlapján a Soros Hálózat részeként említett Nyílt Társadalom Intézet - Open Society Institute és a Közép-Európai Egyetem - CEU továbbra is működnek.

Az 1984-ben létrejött Magyar Soros Alapítvány az elmúlt több mint két évtizedben a legnagyobb - nem magyar állami pénzből gazdálkodó – független támogató szervezetként összesen 150 millió dollárral – azaz majdnem 30 milliárd forinttal – járult hozzá a nyílt társadalom intézményesüléséhez Magyarországon – olvasható az alapítvány internetes honlapján. Az alapítvány eszközeit és ingóságait más, hasonló tevékenységű civil szervezeteknek ajándékozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!