Hírek

2008.01.12. 18:43

Mondj nemet a konyhasóra!

Gy. M.

Ma még ártatlannak bizonyult fehér porral fenyegetnek, de nem tudni, hogy holnap mi lesz a következő lépés – dörögte Egerben, az utolsó bástya árnyékában Nyakó István. Az MSZP szóvivője, helyi névrokonához, Dobó Istvánhoz méltó hősiességgel állt ki a „politikai radikalizmus és fanatizmus után megjelenő politikai terrorizmus” ellen, amely az atombomba erejével csap majd le minden kormánypárti politikusra – amint kovász kerül a liszt és só mellé.

Nem szabad semmibe venni a fenyegetést: a fehér porral teli borítékok jelentette veszély csak Bácsfi Diána feltűnéséhez hasonlítható, márpedig a hungarista bölcsészlány közel járt ahhoz, hogy alapjaitól döntse romba a magyar demokráciát.

Nem csodálkozhatunk tehát Nyakó lisztfelhőben támadt látomásain, azon sem, hogy ezeket így írta le: „akik ma egy törvény végszavazását akarják megzavarni, holnap gondolhatják azt, hogy a megfélemlítés elfogadható kampányeszköz”. Ezek szerint érdemes lenne Lévai Anikó szakácskönyvét bújni, hátha Orbánnénak a Fidesz boszorkánykonyhájában ellesett receptje is megbújik benne arról, hogyan kell győzelmet aratni támogatottságuk mélypontján fuldokló kormánypártok felett.

Ha mégsem, hát segítünk: egy nagy tálban keverd össze az ellenzéki szerepből adódó népszerűséget, a kormány intézkedései ellen általad kezdeményezett népszavazást, a koalíció belső feszültségeiből eredő kárörömöt, az elegyet tedd félre pár hónapra, és mikor összeért, húzd le a vécén! Ekkor keverj össze konyhasót finomliszttel, oszd el borítékokba, azokra írd kormánypárti politikusok címét, a küldeményeket add postára, és várd a hatást!

A kenyérterroristák talán már rájöttek, a tészta előbb szenesedik el, mint hogy felrobbanna. Ideje lenne, hogy Nyakó szóvivő úr is rájöjjön: egy hülye viccet nem jó összemosni sem a parlamenti ellenzékkel, sem a terrorizmussal. Ez árt, nem a konyhasó.

Ezek is érdekelhetik