Hírek

2008.01.05. 16:30

Már jövőre Budapestről rajtol a Dakar?

BAMA

A Szalay Dakar Team vezetője szerint elképzelhető, hogy - ha megrendezik - jövőre Budapestről rajtol a Dakar rali. Szalay Balázs az idei verseny lemondását elkerülhetetlennek nevezte. Sajtótájékoztatóján Szalay Balázs úgy fogalmazott: elkerülhetetlen volt az idei verseny törlése, tekintettel a francia turisták mauritániai megölésére, valamint az al-Kaidához köthető terroristák fenyegetésére, amely a marokkói szakaszt is veszélyeztette.

A csapatvezető hozzátette: a verseny és a csapatok biztosítása nem vonatkozott a terroristák által esetlegesen okozott károkra. Szalay Balázs szólt arról is, hogy a szervezők kárpótlásként idén plusz egy sivatagi és egy európai terepralit rendeznek. Az anyagi kárpótlási igényeket a következő hetekben összesítik.

A sportember elképzelhetőnek nevezte, hogy ha megrendezik, akkor Budapestről rajtoljon a jövő évi Dakar. Lisszabonnak ugyan érvényes szerződése van 2009-re, de ha más lehetőséget kell keresni, szóba jöhet a magyar főváros. Az március közepén dől el, hogy 2010-ben Budapestről rajtol-e a verseny.

Saját csapatáról Szalay Balázs azt mondta: nehéz helyzetbe kerültek, noha a versenyre minden eddiginél jobb feltételekkel készülhettek. A szurkolók és a szponzorok kárpótlása gyanánt idén több versenyen indulnak.

Ezek is érdekelhetik