Hírek

2008.01.14. 18:44

Hajnal az idény felfedezettje

Hajnal Tamás érdemelte ki az idény felfedezettje címet a német Bundesliga labdarúgói szerint. A Karlsruhe magyar válogatott középpályása a szavazatok 25,1 százalékát kapta.

BAMA

A Kicker tekintélyes német sportmagazin körkérdésére 275 futballista válaszolt, s a felmérés eredményét - immár a második egymást követő héten - hétfőn hozták nyilvánosságra. A felmérésből kitűnt, hogy minden negyedik megkérdezett a magyar játékosra voksolt, aki gólra törő és intelligens játéka mellett kitűnt rendkívüli szerénységével és kiváló német nyelvtudásával is. A játékostársak egyébként nem csupán az idény felfedezettjéről nyilvánítottak véleményt, hanem korábban a Bundesliga legjobb játékosáról, a legjobbnak tartott edzőről, valamint az elmúlt szezon meglepetés-csapatáról is. A legjobb játékosok sorában Hajnal Diego, Franck Ribéry, Rafael van der Vaart és Simon Rolfes után az ötödik lett, s alighanem oroszlánrésze volt abban is, hogy a játékosok szavazatai alapján Edmund Becker, a Karlsruhe trénere bizonyult a legutóbbi szezon sikeredzőjének, és a voksok alapján ugyancsak a Karlsruhe okozta a legtöbb pozitív meglepetést.

A Kicker 1999 óta immár 19-i alkalommal végzett hasonló felmérést a játékosok körében. Hajnal egyébként néhány héten belül immár harmadszor került a legkiválóbbak közé, tavaly decemberben ugyanis a Kicker szakíróinak szavazatai alapján a Bundesliga legjobb játékosainak rangsorában az ugyancsak felettébb előkelő tizedik helyet szerezte meg. Sokak szerint a társak elismerése még nagyobb súllyal esik latba. A 26 éves magyar labdarúgó – általános vélekedés szerint – csapatának lelke, illetve mozgatója volt, aki hatalmas érdemeket szerzett abban, hogy a második ligából tavaly feljutott Karlsruhe az őszi szezon után a rendkívül előkelő hatodik helyen áll az első osztályban.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!