Hírek

2008.01.23. 16:22

Filmszemle idén már öt vidéki városban is

F. E.

Idén január 29. és február 5. között rendezik meg a 39. Magyar Filmszemlét. A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott: a főváros mellett ezúttal öt vidéki helyszín került be a hivatalos programba: Pápa, Esztergom, Nyírbátor és Szécsény mellett Algyőt érte ez a megtiszteltetés. A vidéki filmszemle Pápán már kezdetét is vette, hiszen itt még a hivatalos megnyitó előtt, a Magyar Kultúra Napján, január 22-én vetítették le az első mozgóképeket. Időrendben a második filmszemlés helyszín Algyő lesz, január 31-én.

Az egy hét alatt 389 filmet láthat a közönség. A versenyprogramban 103 alkotás, köztük 18 játékfilm, 33 dokumentumfilm, 3 kreatív dokumentum-játékfilm, 36 kísérleti-és kisjátékfilm, valamint 13 tudományos-és ismeretterjesztő film indul. A játékfilmes zsűri elnöki tisztségét a német Klaus Eder, a FIPRESCI (Nemzetközi Filmkritikusok Szervezete) főtitkára tölti be. A testület további három magyar tagja Goda Krisztina filmrendező, Kende János operatőr és Márta István zeneszerző, színházigazgató lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!