Hírek

2008.01.09. 18:41

Film készül Madeleine eltűnéséből?

A brit bulvársajtó szerint film készülhet a tavaly tavasszal Portugáliában eltűnt kislány esetéből, a szülők ugyanis állítólag már a jogok értékesítéséről tárgyalnak, hogy legyen pénzutánpótlás a további kutatáshoz.

BAMA

A négyéves Madeleine McCann-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak, legalábbis a legutolsó verzió szerint. Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban többen is jelentkeztek, hogy különböző országokban látták Maddie-t, továbbra sem sikerült a nyomára bukkanni. A portugál rendőrség azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy a kislány már nem él.

Az Evening Standard, londoni lap úgy tudja: McCannék a világ legnagyobb szórakoztatóipari ügynökségével, az IMG-vel állnak tárgyalásban a történet megfilmesítési jogainak értékesítéséről. A hírek arról szólnak, hogy a több millió fontot érő szerződés hozadéka a Madeleine megtalálására létrehozott alapítvány, a Find Madeleine Fund kasszáját gyarapítaná. A szülők ugyanis attól tartanak, hogy a közadományokból eddig összegyűlt 1,2 millió font (440 millió forint) lassan elfogy.

A bulvársajtó találgatásaira válaszul a kislány szülei tagadták, hogy meg akarnák filmesíteni Madeleine eltűnését. Jerry McCann most blogjában cáfolta, hogy hozzájárulnának egy a történetet feldolgozó mozifilmhez. „Ez egyszerűen nem igaz” – írta az apa, de elismerte, hogy tárgyaltak egy produkciós irodával egy lehetséges dokumentumfilmről. „A média legtöbb javaslatát elutasítottuk, és csak olyasmit vállaltunk fel, ami segítheti Maddie megtalálását” - tette hozzá. A portugál rendőrség továbbra is gyanúsítottként kezeli a McCann házaspárt és nemrég jelezte, újra beszélni szeretne barátaikkal, akik velük együtt töltötték szabadságukat Portugáliában, a kislány eltűnésekor.

-->

Ezek is érdekelhetik