Hírek

2008.01.16. 15:19

Fidesz: a kormány állítsa le közpénzből zajló kampányát

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet és a kormányt, hogy állítsa le a népszavazással kapcsolatos, közpénzből folytatott pártkampányt - mondta az ellenzéki párt operatív igazgatója szerdán, Budapesten.

MTI

A kormányszóvivői iroda ezzel kapcsolatban azt közölte: a 2008-as költségvetésben lakossági tájékoztatásra tervezett 1 milliárd forint éppen hétszer kevesebb, mint amennyit az Orbán-kormány 2001-ben költött el kormányzati kommunikációra és állami ünnepségekre.

Sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy reklámkampányával a kormányzat közpénzből több mint egymilliárd forintot költ a megszorításokkal kapcsolatos magyarázkodásra. A Fidesz felszólítását szerdán írásban is eljuttatja a kormányfőnek. Nyitrai Zsolt közölte: a Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy a kormány, miközben megszorító intézkedéseket hoz, bevezette a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat, közpénzen folytat olyan kampányt, amelyben hirdetések útján magyarázza a megszorításokat. Szerinte ez a kormányzat népszavazási ellenkampánya, amit különböző fizetett hirdetések útján, az interneten, az írott és elektronikus sajtóban folytat.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!