Hírek

2008.01.07. 14:26

Fidesz: 118 millió forintot költött tanulmányokra a MeH

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 118 millió forintot költött különféle tanulmányokra 2007-ben; erről Balsai István, a párt országgyűlési képviselője beszélt hétfőn, Budapesten.

BAMA

Egy vasárnap nyilvánosságra került sajtóhír szerint a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs államtitkársága a múlt évben 19 „úgynevezett tanulmányt” rendelt meg külső cégektől, s ezekre 118 millió forintot „pocsékolt el” - mondta Balsai István. Mint fogalmazott, véget kellene vetni ennek a „kormányzati pocsékolásnak, dőzsölésnek”. A közbeszerzési törvény 25 millió forintig nem írja elő közbeszerzési pályázat kiírását - mondta, hozzátéve: a legdrágább tanulmányt, 30 millió forintért, a Tárki Zrt. készítette.

Emlékeztetett: az elmúlt időszakban a tanulmánykészítéssel kapcsolatban a Fidesz három alkalommal is tett fel kérdést a kormány illetékeseinek, sőt Cser-Palkovics András a párt szóvivő-helyettese egy ízben a helyszínen próbálta áttekinteni az egyik „megkérdőjelezhető tanulmányt”. Balsai István szavai szerint ennek eredménye csupán az lett, hogy az illetékes helyettes államtitkárnak távoznia kellett. A képviselő kitért arra is, hogy ismereteik szerint a legutóbbi tanulmányt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök „haverja”, Honti Pál készítette, amelynek címe: „Nemzetközi kormányzati kommunikációs eszközök az interneten”.

A Fidesz politikusa szerint kérdés, hogy mi szükség van egy nagy, „több tucat emberből álló kommunikációs államtitkárságra, ahol a kezdő fizetés 900 ezer forint és egymillió forint között van havonta”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!