Hírek

2008.01.21. 06:05

Beperelték az Amerikai gengszter alkotóit

Pert indított az amerikai kábítószerellenes ügynökség (DEA) három egykori munkatársa az Amerikai Gengszter című filmet gyártó hollywoodi stúdió ellen, mert szerintük a film több száz köztisztviselő becsületébe gázol. A film a legendás drogbáró, Frank Lucas életét meséli el.

BAMA

A volt ügynökök szerint a film félrevezetően állítja be a Lucas és Richard Roberts rendőrnyomozó körüli eseményeket. A felperesek szerint becsületsértő a film végére illesztett szöveg, amely szerint a New York-i kábítószerellenes ügynökségen 1973 és 1985 között dolgozó munkatársak kétharmadát elítélte a bíróság. „Ezzel a teljesen hamis és rágalmazó állítással az alperes milliók előtt járat le becsületes és bátor köztisztviselőket" - áll a beadványban.

A stúdió tagadja a vádakat. „A végfőcím szövege kifejezetten a New York-i rendőrség kábítószerellenes osztályára vonatkozik, és nem a DEA-ra, ahol a felperesek dolgoztak" - hangoztatta az NBC Universal. A filmet egyébként Ridley Scott rendezte. Lucast Denzel Washington alakítja, Roberts nyomozót pedig Russell Crowe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!