Hírek

2008.01.21. 14:32

Beismerte tettét az egyik olaszliszkai vádlott

Az olaszliszkai lincselés hétfőn kezdődött büntetőperében az elsőrendű vádlott beismerte tettét, társai még tagadnak

BAMA

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye, hogy a tanár gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A vádirat szerint a tanár azonnal megállt, de az autóból kiszállni már nem tudott, mert a felbőszült rokonok rátámadtak, majd kirángatták a kocsiból és ütlegelni, rugdalni kezdték. Az elsodort gyermek anyja távolabbról azt kiabálta: "Öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek!"

Az elsőrendű vádlott beismerte bűnösségét és megbánta tettét, a másodrendű elsírta magát a tárgyaláson. A vádirat ismertetése után az elsőrendű vádlott, aki az elsodort kislány bátyja, a bíróság előtt úgy nyilatkozott, hogy bűnösnek érzi magát. Bár, elmondása szerint nem emlékszik pontosan a részletekre, a történteket megbánta. Tagadta azonban azt, hogy megfenyegette volna a tanár gyermekeit.

A másodrendű vádlott, az elsodort kislány édesapja, azt mondta, ő nem volt jelen a bántalmazáskor. A másodrendű vádlott védője egyébként a tárgyalás elnapolását indítványozta azzal, hogy a büntetőeljárás során az ügyben korábban eljáró két nyomozási bíró és ügyész ellen is eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!