Hírek

2008.01.16. 15:51

Álellenőrzéssel zsarolt meg vállalkozókat két APEH-es

Öt embert tartóztatott le a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: két APEH-ellenőr egy ügyvéddel és három civillel összejátszva, ellenőrzést színlelve zsarolt meg vállalkozókat – egy gyanúsított előzetesbe vételéről még nem döntöttek.

BAMA

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával indított ellenük nyomozást.
Szepesi István megyei rendőrfőkapitány tegnapi tájékoztatóján elmondta: az APEH-ellenőrök hivatalos eljárást színlelve idézéseket küldtek ki vállalkozóknak, majd pénzért cserébe kedvező és gyors ellenőrzést ígértek. Az így megzsarolt ügyfelet egy beavatott nyíregyházi ügyvédhez irányították, „rugalmas ügyintézést” ajánlva.
 
Amikor az ügyvédre lecsaptak a nyomozók, éppen egy vállalkozó távozott tőle, aki négymillió forintot fizetett a felajánlott és hamis dokumentummal alátámasztott szolgáltatásért. A társaság 7,3 millió forintot csalt ki így a megkeresett vállalkozóktól – összesen egyébként 13,3 milliót kértek a vállalkozóktól.

-->

Ezek is érdekelhetik