Hírek

2008.01.29. 11:39

A szcientológiát támadja a hackercsapat

Egy hackercsapat indított támadássorozatot a Szcientológia Egyház ellen: az internetes kalózok a szervezet honlapját támadták meg. A magát Anonymusnak nevező csoport saját közlése szerint a „szcientológusok agymosásától” szeretné megmenteni a világot.

T. G.

A hackerek azon a felvételen háborodtak fel ennyire, melyen Tom Cruise filmszínész beszél egyházáról – Cruise maga is a szcientológusok táborába tartozik. A videón Cruise a szcientológia mindenhatóságát és nagyságát ecseteli. Az Anonymus csoport maga is interneten terjesztett videofelhívásban hirdetett harcot a vallás ellen, természetesen beazonosíthatatlan módon: a harcra buzdító képeken a szöveg elhangzása alatt csak a felhős ég és háztetők láthatók. A hackercsoport csoport élen járva a példával túlterheléses támadást indított a szcientológia honlap ellen: sikerült a honlapnak helyet adó szervert annyi letöltéskérelemmel támadniuk, hogy az oldal elérhetetlenné vált. A hackerek a neten ismertetett közleményükben arról beszéltek, hogy meg kívánják bénítani az egyház munkáját, és egyáltalán: el kívánják törölni a föld színéről a szcientológiát.

Az Anonymus csoport Project Chanology címmel indított honlapot, melyen a szcientológusok elleni különféle módszerek bevetésére buzdít. Így többek között arra kéri a csatlakozókat, hogy hívogassák az egyház telefonvonalait, foglalják le kéretlen üzenetekkel faxaikat, vagy befolyásolják a netes keresési eredményeket azzal, hogy a keresőkben negatív tartalmú kifejezésekkel együtt keresnek rá a szcientológia kifejezésre. De nem csupán erre buzdít a magát „arctalan, de mindenhol ott lévő”-nek nevező csoport: arra hívja szimpatizánsait, hogy február 10-én tüntessenek közösen világszerte a szcientológia-központok előtt. A Szcientológia Egyház egyelőre nem reagált hivatalosan az őket ért támadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!