Hírek

2007.12.08. 17:23

Programot hirdetett a Fidesz

A népszavazás lényegében előrehozott választás lesz – mondta Orbán Viktor, a Fidesz „Erős Magyarország” című programjának szombati bemutatóján Budapesten.

BAMA

A pártelnök hozzátette: a népszavazással ítéletet mondunk az egészségügy, az oktatás jövendőbeli szerkezetéről, válaszolunk arra a kérdésre, hogy ezen az úton akarunk-e tovább menni, vagy másik irányt választunk, amely erőssé teszi Magyarországot.

Orbán Viktor a Fidesz most nyilvánosságra hozott programjáról úgy vélekedett: a 94 oldalas dokumentum 10–15 évre megadja a választ arra, hogy mit akar a Fidesz. A program, amelynek elkészítését Navracsics Tibor frakcióvezető koordinálta, családbarát adórendszert, és a közterhek csökkentését szorgalmazza, konkrét számok említése nélkül. A legnagyobb ellenzéki párt kiáll az euró mielőbbi bevezetése mellett, de arra is rámutat, hogy elemzők szerint Magyarország az új EU tagok közül várhatóan utolsóként, 2014-ben térhet át a közös fizetőeszközre.

A Fidesz állami kézben tartaná a vasutat, illetve új Széchenyi-tervvel segítené a kis- és középvállalkozásokat. A dokumentum kiáll a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése mellett, de nem szerepel benne a több-biztosítós rendszer éles bírálata, amit az utóbbi időben sokszor fejtettek ki a Fidesz politikusai. Az MSZP a maga részéről fontosnak tartja a programalkotást, de a párt ezt választások előtt szokta megtenni – reagált Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt szóvivője a Fidesz programjának bemutatására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!