Hírek

2007.12.20. 15:52

Lezárták a nyomozást: N. László a móri mészáros

Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese megerősítette, a 2002-2005 közötti bűncselekmény-sorozatot biztosan N. László követte el.

Sz. B.

Bár vallomásában egy szerb háborús bűnöst nevezett meg a nyolc ember gyilkosaként, a rendőrség szerint egyértelmű, hogy a móri mészáros az az N. László volt, aki 2007. nyarán önkezével vetett véget életének zárkájában.

Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese megerősítette, a 2002-2005 közötti bűncselekmény-sorozatot biztosan N. László követte el. A gyanúsított korábban ugyan elismerte, hogy Móron volt a bűncselekmény elkövetésekor, ám vallomása szerint csak mint gépkocsivezető, a gyilkosságok elkövetőjeként egy szerb háborús veteránt nevezett meg (a szerb hatóságok azonban nem azonosítottak ilyen személyt), társaként pedig az előzetesben lévő W. Róbertet. A rendőrség szerint azonban bizonyítható, N. László gyilkolta meg a nyolc embert a bankfiókban, ő a felelős a postások kirablásáért, a veszprémi postásgyilkosságért, és a győri gyilkossági kísérletért.

Egyébként nem kérik vissza a már kifizetett 25 millió forint nyomravezetői díjat Kiglics Attilától, aki szintén börtönben van és Kaiser Ede terhére tett vallomást. Információi nem tartalmaztak valótlan adatokat, így nem lenne szerencsés, ha visszamenőleg súlyosbítanák Kiglics büntetését.

Ezek is érdekelhetik