Hírek

2007.12.28. 14:49

Gaskó: nekünk is jár pénz a MÁV Cargó után

Több napig is elhúzódhatnak a bértárgyalások a MÁV Zrt és a szakszervezetek között. Nemcsak a bérekről, hanem az azon kívüli juttatásokról is egyezkednek az érintettek.

Vizer Helga

„Reméljük, az év végére sikerül megegyezni, szem előtt tartva a szakszervezeti politikát, a bérköveteléseket és a vasút lehetőségeit is” – tájékoztatta lapunkat Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. Az érdekegyeztetéseken összesen öt reprezentatív szakszervezet állt elő követeléseivel a MÁV-val szemben, élükön a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetével (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezetével (VSZ). Mint megtudtuk, a két legnagyobb csoport, egy pont kivételével, közös érdekeket képvisel. „Követeljük többek között az alapilletmény 7 százalékos emelését, a béren kívüli juttatások 250 ezer forintra való növelését, és minden dolgozónak két és félhavi, átlagkeresetének megfelelő részesedést a MÁV Cargo eladásából származó bevételből” – mondta kérdésünkre Gaskó István a Liga Szakszervezetek elnöke.

Karácsony Szilárd, a VSZ alelnöke úgy nyilatkozott: „Egyedül a kötelező heti óraszámban nem értünk egyet a VDSZSZ-szel. Ha a tárgyalások nem zárulnak sikeresen újabb munkabeszüntetésre számíthatunk.

Vizer Helga -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!