Hírek

2007.12.19. 10:00

Amerikai Kuckó már Egerben is

April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Habis László egri polgármester, Dr. Hauser Zoltán, az egri Eszterházy Károly Főiskola rektora és más tisztségviselők társaságában 2007. december 19-én szerdán az egri Eszterházy Károly Főiskola könyvtárában megnyitja ünnepélyes keretek között a negyedik magyarországi Amerikai Kuckót.

Hegedűs Rita

Az „Amerikai Kuckók” az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által támogatott kezdeményezés, amely több mint tíz évvel ezelőtt indult el világszerte. 2000. óta az USA több mint 100 Amerikai Kuckót indított útra mintegy 30 országban. Az Amerikai Kuckók regionális információs és programközpontként működnek, ahol az amerikai kultúráról, történelemről, időszerű eseményekről, valamint a kormányzatról tájékozódhatnak az érdeklődők. Az Amerikai Kuckók vitaköröknek, szemináriumoknak, digitális videókonferenciáknak, plakátkiállításoknak adnak otthont, emellett házigazdái különböző, Amerikával kapcsolatos témák amerikai és helyi szakértőivel szervezett találkozóknak. Regionális központokként működnek, ahonnan amerikai tárgyú könyveket, videókat, DVD-ket és CD-ROM-okat lehet kölcsönözni, továbbá ingyenes internet-hozzáférést és oktatási segédanyagokat nyújtanak. Partnerségi alapon működve, az Egyesült Államok biztosítja a berendezéseket és az anyagokat, a házigazda intézmények pedig a személyzetet és a helyiségek ingyenes használatát. Magyarországon Pécs, Veszprém és Debrecen után Egerben kezdi meg működését a negyedik Amerikai Kuckó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!