Hírek

2007.11.26. 21:58

Visszaszorulóban az erdőtűz Malibuban

Sikerült visszaszorítani a kaliforniai erdőtüzek nagy részét - jelentették be a helyi illetékesek vasárnap este.

BAMA

Hazatérhetett otthonába a több mint 10 ezer kitelepített, köztük számos filmsztár: Jennifer Aniston, Mel Gibson, Sting, Robert Redford, Barbra Streisand, Cher és Richard Gere.

A szombaton keletkezett tűzben 53 ház, 14 autó és csaknem 2000 hektárnyi terülte égett le a tűzoltóság tájékoztatása szerint. A lángok megfékezésében részt vállaló 1700 tűzoltó közül heten sérültek meg a tűzben. Az oltást az is nagyban segítette, hogy a szél erőssége csökkent vasárnap. A kaliforniai tűzoltóság vizsgálja a tűzvész keletkezésének körülményeit, a CNN amerikai hírtelevízió honlapja szerint kempingezők okozhatták a tüzet. Szakértők elmondása alapján, egy földút végéről indult a tűz, amit elképzelhető, hogy kempingezők gyújtottak.

Néhány hét alatt ez már a második tűzvész Malibuban. Október végén több mint 1800 hektáros terület és több mint fél tucat épület, köztük egy templom vált a lángok martalékává. Kalifornia déli részén ebben az időszakban több mint egy tucat tűzfészek valóságos lángtengerré nőtt össze. Tizenhét ember életét vesztette, 1900 négyzetkilométeres terület égett le és csaknem kétezer ház semmisült meg a természeti csapás során.

Ezek is érdekelhetik