Hírek

2007.11.16. 17:59

A fideszes VEKE-szóvivő buzdítja sztrájkra a BKV dolgozóit?

V.M.

Demonstráció szervezésére kérte a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) egyik tisztségviselőjét a BKV Felügyelő Bizottságának fideszes tagja. A szakszervezet erről pénteken közleményben tájékoztatta tagságát. A közlemény szerint a fideszes fb-tag a társaság jelenlegi helyzetére hivatkozva demonstráció megszervezésére, illetve megtartására kérte fel a tisztségviselőt.

A közlekedési társaság legnagyobb szakszervezete határozottan tiltakozik a politika ilyen szintű beavatkozásába szakszervezetük és társaságuk belügyeibe. A VTDSZSZ a jövőben is megvédi dolgozói érdekeit, ám nem csatlakoznak az egyes szakszervezetek által jövő keddre meghirdetett figyelmeztető sztrájkhoz – olvasható a közleményben.

A BKV Zrt. Felügyelő Bizottságának fideszes delegáltja Vitézy Dávid, aki a Városi- és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője is egyben. A politikus tagadta, hogy megkereste volna a szakszervezet képviselőjét.
A VTDSZSZ elnökhelyettese, Gulyás Attila azonban megerősítette, hogy a Fidesz delegáltja demonstráció megtartására kérte fel szakszervezetüket.

Az MSZP fővárosi frakciójának vezetője, Steiner Pál felháborítónak nevezte, hogy bárki politikai okokból kívánja veszélyeztetni egy 2 milliós város közlekedését.

Lapinformációk szerint az érintett szakszervezet honlapján publikált közlemény nem nevezi meg az ügyben szereplő felügyelőbizottsági tagot. Vitézy Dávid újságírói megkeresésére azt mondta: amíg nem tudja, hogy ki, kiről és mit mond, addig nem kíván a közleményben leírtakra reagálni.

Ezek is érdekelhetik