Hírek

2007.08.28. 17:56

Tizenöt évet is kaphat Tomcat

Közveszélyokozás előkészülete helyett immár terrorcselekmény előkészületével, illetve robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség P. Tamást, közismertebb nevén Tomcatet.

É. S.

Míg a közveszélyokozás előkészülete miatt legfeljebb három, addig a módosított gyanúsítás alapján, halmazati büntetésként 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. „A terrorcselekmény előkészületét a rendőrség Tomcat esetében azzal látja megvalósultnak, hogy azt abból a célból követte el, hogy a lakosságot megfélemlítse” – közölte P. Tamás ügyvéde, Futó Barnabás.

Tomcatet két másik személlyel együtt fogták el még május elején főváros XXI. kerületének egyik panellakásában, ahol robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas anyagokat, eszközöket találtak. A rendőrség szakértői véleményre és tanúmeghallgatásokra hivatkozva indokolta a gyanúsítás megváltoztatását, mivel a csepeli lakásban lefoglalt anyagok alkalmasak sérülés előidézésére, szélsőséges esetben halálos sérülés okozására, valamint nagy nyilvánosság előtt való használatuk a lakosság megfélemlítésére. Tomcat előzetes letartóztatását júliusban felülbírálták, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom van ellene érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!