Hírek

2007.08.14. 04:48

Nem tartozom semmivel, mégis kölcsönpénzt követelnek vissza

Olvasónktól az autókereskedő visszavásárolt egy hitelre vett autót, majd a hölgy vett tőle egy olcsóbbat. A fennálló tartozást a szalonnak kellene rendeznie, ám a hölgy kapja a csekkeket.

Rados Virág

A hölgy valóban jól teszi, ha minél hamarabb a végére jár az ügynek. Hiszen a jelekből úgy tűnik: a bank még mindig azt hiszi, hogy ő lízingeli a drágább autót, holott azon már egy ideje túladott. Egy olyat választott helyette, amely annyival olcsóbb, hogy az érte járó részleteket előzőleg már ki is fizette.

A vitát a felek közti megállapodás alapján kell elbírálni – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A gépkocsi visszavásárlásakor születő szerződés meghatározza a kötelezettségeket. Ha eszerint a tartozást az autókereskedőnek kellett volna a bankkal rendeznie, de nem tette, akkor ő mulasztott. A következmények tehát csakis őt terhelik.

A kedves olvasó felkeresheti a problémával a pénzintézetet. Bemutathatja a szerződést, amely szerint a kereskedő átvállalja a tartozást – tanácsolja az ügyvéd. Sőt, ott helyben át is írathatja az adósságot a cég nevére. A hitelintézet bizonyára jóváírja majd a kölcsönt a hölgynek, és a jövőben nem küldözgeti neki fölöslegesen a fizetési csekkeket. A kedves olvasó végre megnyugodhat: nem fog BAR-listára kerülni, ami a hűtlen adósok sorsa, és amitől jelenleg fél.

Olvasónk elárulta egyébként azt is, hogy az autókereskedő cég igazgatója többször megígérte: rendezi az ügyet. Írásbeli nyilatkozatot is adott erről. A dokumentumot a kedves hölgy szintén felhasználhatja. Fontos tudni: a hűtlen adóst bíróság kötelezheti, hogy tartozását törlessze. És azt is nem árt minél jobban az eszünkbe vésni: alaposan nézzük meg, hogy egy szerződéskor mit írunk alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!