Hírek

2007.08.10. 15:53

Bérleti díjat kellene fizetniük a hivataloknak

BAMA

Bérelniük kell saját székházaikat az állami hivataloknak jövőre, ha januárban tényleg megalakul az új vagyonkezelő szervezet – értesült a Népszabadság. Ha ugyanis a parlament elfogadja a vagyontörvényt, akkor a jövő év elején a Nemzeti Vagyonkezelő (NV) Zrt. venné át a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő  Zrt., valamint a Nemzeti Földalap feladatait és persze a vagyonát is.

A lap információi szerint a pénzügyi tárca el akarja rendelni, hogy az új vagyonkezelőhöz kerülő ingatlanok lakói bérleti díjat fizessenek az általuk használt terület után. A bérleti díj mértékét a pénzügyi tárca rendeletben határozná meg. Ám az biztos, hogy azoknak az állami hivataloknak, amelyek eddig ingyen használták a saját épületüket, ezentúl fizetniük kell. Az intézkedés logikája ugyanis az, hogy a bérleti díjból az NV Zrt. fedezi az ingatlanok karbantartását is. Ezt eddig a tulajdonosként jegyzett intézményeknek kellett megtenniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!